Vad söker vi?

På Nordic Design Collective letar vi alltid efter nya, spännande formgivare. Vi tror att du är precis i starten av din karriär och har en småskalig produktion av dina första produkter. Du har troligen, eller planerar att starta, eget företag.

I ansökningsprocessen tittar vi på följande kriterier:

Design och produkt
Dina produkter skall förstås vara av god design och ha hög kvalitet. De ska också passa in i det sortiment vi representerar på sajten. En av de saker våra kunder säger till oss är att de älskar att hitta vackra produkter från olika formgivare som passar bra tillsammans. Från ett internationellt perspektiv representerar vi nordisk design. Det betyder att de produkter och formgivare vi jobbar med behöver komplettera varandra och passa in i den nordiska stilen.

Hur du presenterar dina produkter är också väldigt viktigt. Bra produktbilder är helt avgörande för att kunden ska kunna köpa din produkt, då de inte kan klämma och känna på produkten innan köpet. Du måste också kunna tillhandahålla bra produktbilder, gärna både frilagda och i miljö. De skall finnas tillgängliga i högupplöst format på förfrågan.

Ambition och entreprenörskap
Entreprenörskap är en viktig del av vad Nordic Design Collective handlar om. Vi vill att ditt mål ska vara att leva på ditt skapande på heltid, även om du kanske inte gör det just nu. Vi vill hjälpa dig att bygga ditt företag, men vi kan inte göra det åt dig. Du måste ha ambitionen och drivet att hela tiden utveckla dig själv och ditt företag, inte bara kreativt utan också från ett företagarperspektiv. Har du det, så kommer vi göra allt vi kan för att heja på och stödja dig i ditt företagande.

Vi kommer regelbundet (1-2 gånger per år) se över vårt sortiment och våra samarbeten, så att vi gemensamt fortsätter utvecklas i rätt riktning. I den här processen kommer vi också titta på hur din försäljning utvecklas och hur aktivt vårt samarbete är. Vi vill inte sätta en tidsgräns på hur länge vi kan samarbeta, men vi måste båda känna att vårt samarbete utvecklas åt rätt håll för att vi ska fortsätta jobba tillsammans.

Försäljning
Målet med allt företagande är lönsamhet och försäljning är nödvändigt för att skapa förutsättning för att kunna leva på sin talang. Att dina produkter säljer är därför viktigt och våra försäljningssiffror är ett av de verktyg vi har för att mäta vad våra kunder vill ha och för att utvärdera vårt samarbete.

Aktivitet
Våra kunder förväntar sig att hitta nyheter och spännande produkter i vår butik, och vi vet från erfarenhet att försäljningen ökar om du med jämna mellanrum presenterar nyheter. Vi har inga krav på att du ska uppdatera din butik med nya produkter varje vecka eller varje månad, men vi vill att du jobbar aktivt med ditt företag och dina produkter.

 

För att kunna hjälpa de formgivare vi jobbar med på bästa sätt vill vi inte bli en alltför stor grupp av formgivare. Vi får många ansökningar från nya formgivare och strävar efter att hitta en balans mellan att hjälpa de formgivare vi redan nu jobbar med och att hitta nya formgivare, samtidigt som vi utvecklar och uppdaterar vårt sortiment och erbjudande.  

Tror du att du är den vi söker? Då vill vi gärna se din ansökan!