tyg & textil

Här hittar du blandade textilier såsom bonader, plädar, servetter, gardiner, dukar och tyg på metervara. Textil är mjukt, härligt och ger hemmet en karaktär. Med lätta medel kan man förnya sitt hem med till exempel en ny löpare eller kanske ett par panelgardiner. Här finns tyger av olika material såsom bomull och linne, både tryckta och vävda mönster.

Tyg & textil

Det finns få trick i inredningsbranschen som förändrar ett helt rums karaktär och uttryck som ett byte av tyg och textil. Att låta nya mönster och färger fräscha upp och förnya är ett prisvärt sätt att förändra ett rums karaktär och personlighet. Tyg på metervara hjälper dig att skapa harmoni i ett rum, textilierna låter dig också ta ut svängarna och skapa ett personligt hem. Den som vill ha en snabb förändring hemma får det enkelt genom att byta gardiner, dukar och andra textilier.

De produkter i tyg och textil som du hittar hos Nordic Design Collective är alla designade av oberoende formgivare från de nordiska länderna. Våra begåvade formgivare skapar tyg och textil i fina material som bomull, linne och siden att förgylla hemmet med. De företagare Nordic Design Collective arbetar med är alla noga utvalda av oss för sin hantverksskicklighet och passion. De skapar textiler med ett eget unikt formspråk och uttryck som hjälper dig att sätta färgerna i vardagsrum, kök, sovrum, hall och kontor.

 

 

Förändra rummets karaktär snabbt och enkelt

Med tyg och textil är det enkelt att förstora, framhäva eller dölja. Ett par gardiner som hänger högt upp mot taket ger ett rum rymd, tyg fungerar även utmärkt som en snygg rumsavdelare och att färgkoordinera textilier på kuddar och gardiner ger harmoni till rummet och binder ihop inredningen på ett snyggt sätt. Tyg dämpar också ljud, mycket textiler i ett rum gör det tystare. Låt säsongerna och ditt temperament bestämma vilka färgskalor som ska få dominera. Du kanske söker lugn och harmoni eller behöver en härligt energigivande färgexplosion, endast fantasin sätter gränser.

För den trendmedvetna är tyg och textil ett lätt och roligt sätt att hänga med i svängarna. Tyg på metervara lämpar sig utmärkt för att skapa en unik väggvepa eller tygtavla. Att hänga upp tyg på väggen är ett enkelt och snabbt sätt att låta ett inspirerande mönster eller färg lysa upp och ge rummet ett eget uttryck. Likaså ger en fin filt eller pläd nytt liv åt soffan eller sängen. Låt dig inspireras av våra duktiga formgivare i Nordic Design Collectives galleri och övriga sortiment för att hitta tonen och känslan du söker till ditt hem.