Food by simon key bertman textile design

Simon Key Bertman är textilkonstnär och formgivare, bosatt i Stockholm, som arbetar både nationellt och internationellt. Med ett skarpt öga för mönster, textur och färg har Simon Key Bertman under några år fått stor uppmärksamhet för sina textila verk.

Jag är är textilkonstnär och formgivare, bosatt i Stockholm, arbetar både nationellt och internationellt.
Med ett skarpt öga för mönster, textur och färg har jag under några år fått stor uppmärksamhet för mina textila verk.
Fokus i det konstnärliga arbetet är att utvinna och producera ytstrukturer och mönster som i två eller tre dimensionella textilier återspeglar en process, ett matematiskt tänkande eller ibland ett spel.
Unikt för mitt arbete är de underliggande sociala koder som vävning, texturer och mönster representerar, identifierar och problematiserar.
I gränsen mellan att skapa högkvalitativa produkter för dagligt bruk och textiler för utställningar med fokus på att ständigt fördjupa och diskutera vad mönstret och strukturen av en textil objekt kan representera och berätta om sitt sammanhang eller samtida.
Varje möte mellan två trådar eller ett system av trådar i tyget är unik och har en meningsfull bemärkelse. De existerar inte bara för att binda tyget, utan också för att ett system av trådar har ett syfte i systemet.
Släktingar som Ellen Key och Isaac Grünewald har inspirerat mig. Ellen Keys slogan "skönhet för alla" och Isaac Grünewalds imponerande färgkombinationer är något jag tycker om att få inspiration till i mina textila arbeten.

Food