Pastel Cloud by Sägen

Välkommen till Sägen, Sveriges ledande tillverkare av porslinssmycken. Våra smycken är främst gjorda av välkända skandinaviska porslinsmotiv från 50-talet och framåt, men även andra spännande material förekommer. De infattas i silver, mässing eller stål, är själfullt gjorda för hand och unika - precis som du!

Sommaren 2006 fick Elin Sigrén en idé medan hon var på semester på Gotland, platsen där hon också har växt upp. Under dagen hade hon fått lära sig hur man slipar sten. När hon kom hem och tittade in i sin pappas garage hittade hon slipmaskiner och en hög med gammalt porslin...

2007 startades Sägen, och företaget har sedan dess vuxit med god fart. Sägens smycken säljs i över 100 butiker i Sverige och i ett flertal länder världen över, bl a USA och Japan.

Namnet "Sägen" kommer från Elins filosofi om att ta vara på saker och ting som har något att berätta. Att smyckena är handgjorda och personliga är viktigt för Elin; "De får mig att tänka på alla ljuvliga söndagsmiddagar hos min farmor. Det är ett kärt minne som jag vill bära med mig."

Pastel Cloud