Tryck by Majali - Design & Illustration

Maja Lindberg bor och arbetar i den skånska kustorten Lomma, där hon driver sitt företag Majali Design & Illustration med fokus på konsttryck, vykort m.m. Hennes illustrationer är för det mesta inspirerade av sagor, drömmar och barndomsminnen och innehåller ofta någon form av mystik. Ambitionen är att skapa vackra och medryckande illustrationer som väcker kreativitet, nyfikenhet och fantasi.

Jag bor och arbetar i den skånska kustorten Lomma, där jag driver mitt företag Majali Design & Illustration med fokus på konsttryck, vykort m.m.

Jag startade min yrkeskarriär som keramiker, efter några år sadlade jag dock om och utbildade mig inom IT och började jobba som webbassistent. Men under en treårig vistelse i Kina, tog ritandet fart och intresset för illustrationer blev allt större. Kort efter att jag och min familj flyttat tillbaka till Sverige, 2008, startade jag en blogg, där jag började publicera en bild om dagen. Med uppmuntran från familj och vänner bestämde jag mig för att starta upp ett nytt företag med inriktning på illustration.

Teknik

Jag börjar alltid mina illustrationer med blyertspenna och papper. När jag är nöjd med skissen, skannar jag in den till datorn där jag fortsätter att arbeta med bilden i Photoshop och det är här som färger, skuggor, bakgrund och textur växer fram.


Tryck