Stickii series by Lumitoro

I gränslandet mellan konst och vetenskap skapas smyckena från svenska smyckesmärket Lumitoro. Genom att kombinera det traditionella hantverket med den senaste teknologin inom 3D-printing kan de unika formerna som är ikoniska för Lumitoro skapas.

Mitt namn är Roberto Chaves, grundaren och designern för Lumitoro. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, Sverige, min mor är från Finland och min far från Spanien.

Man kan säga att jag har många strängar på min lyra och är autodidakt inom alla områden jag har verkat inom. Min resumé innehåller allt från att designa gardiner åt Ikea och medverkat som 'featuring' fotograf i Canons kataloger, till att vara en SuperGroup Member hos Research International samt utveckla game-changing stereoskopisk 3D och Virtual Reality.

Med min diversa bakgrund, utan formell skolning inom smycken, har jag dykt rak in i smyckesvärlden med nya ögon och utnyttjar alla mina tidigare erfarenheter och kunskaper. Det är det jag tror är min styrka som gör att jag kan skapa smycken som bjuder in till nyfikenhet som är unika och helt ensamma i sitt slag.

Stickii series