Johan Adamsson | Art & Designstudio

Johan Adamsson är utbildad grafisk formgivare från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och School Of Visual Arts i New York. Han är uppvuxen i Strömstad men bosatt i Solna sedan 2014. Johan arbetar framför allt med formgivning av produkter och mönster för kök och heminredning, men även som konstnär och illustratör. Ett livligt temperament, liv och rörelse i både färg och form kännetecknar Johans arbeten.

I den kreativa processen utgår jag ifrån verkliga människor, platser och känslor. Jag kastar mig mellan olika uttryck, tekniker och färgskalor i mitt skapande. De olika världarna föder varandra och det inspirerar mig till nya koncept.
2001 tog jag magisterexamen från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och School Of Visual Arts i New York. Sedan dess har jag arbetat med formgivning och fritt konstnärligt skapande. Min studio finns i Solna utanför Stockholm och jag arbetar främst med formgivning för kök och heminredning. Jag kommer ursprungligen från Strömstad i norra Bohuslän, en liten sommarstad nära den norska gränsen. Där har jag växt upp och jag återvänder gärna dit med min familj för att ta en paus eller för att låta mig inspireras.

Johan Adamsson | Art & Designstudio