Future Days

Future Days är en designstudio i Malmö som gör inredningsdetaljer i futuristiska former och vibrerande färger.

2015 slutade Kim Walltin sitt arbete som förpackningsdesigner på Tetra Pak och startade designstudion Future Days.

– Jag har alltid varit såld på postmodernismen och i Malmö finns det många fina byggnader i denna stil. Future Days kom till genom att jag på instagram publicerade bilder på dessa byggnader med taggen #modernaposten, ville ha mer och började gestalta dessa postmoderna intryck i form av pappersskulpturer.
– 1987, mitt i postmodernismens regenttid, då Swatch och MTV var de som formade populärkulturens uttryck, upptäckte jag skateboardvärlden och blev helt knockad av formspråket i denna grafiska designvärld. Både det dekonstruerade, livsbejakande och attitydstarka uttrycket och skateboarden har följt med mig sedan dess.

Första produkten som är satt i produktion är en serie med pappersskulpturer som är handnumrerade, vikta för hand utan lim och tryckta på FSC- och Svanengodkänt papper lokalt i Malmö.

Inspirationen till färgpaletterna kommer från Malmös postmoderna byggnader, Malcolm McLaren och Vivienne Westwoods tidiga kollektioner, Chelsea och Swingin´ London på 60-talet, Los Angeles så som Doobie Brothers sjöng om staden på 70-talet och Italienskt 80-tal genom Pet Shop Boys ögon med en swatchklocka på armen.
– Jag vill med Future Days försöka kombinera design och konsthantverk. Genom att i egen produktion skapa lokalt serieproducerade, handvikta och numrerade föremål tillsammans med enstaka helt handgjorda och unika konstföremål vill jag närma mig en mer miljömässigt hållbar syn på inredning.
Att alla börjar konsumera mindre och mer förståndigt är enda sättet för vår fortsättning.

Future Days