Brickor by Frau Furtenbach

Bakom Frau Furtenbach finns Karolina Furtenbach, Art Director/Grafisk formgivare. Hennes produkter designas med eftertanke, med uppgift att berätta en historia som hon vill föra vidare till nästa generation. Och nästa. De passar bra att ge i present eller varför inte låta dem få flytta in i din verklighet och bli en del av din vardag?

Bakom Frau Furtenbach finns Karolina Furtenbach, frilansande Art Director/Grafisk formgivare. Hennes produkter designas med eftertanke, med uppgift att berätta en historia som hon vill föra vidare till nästa generation. Och nästa. De passar bra att ge i present eller varför inte låta dem få flytta in i din verklighet och bli en del av din vardag?

I Karolinas första kollektionen ”pijtmåle” hyllar hon vackra vardagsord från Norrbotten. Med grafiska tryck, brickor, disktrasor, vykort och kökshanddukar vill hon bevara orden och föra in pitemålet i vardagen för de som alltid har Norrbotten i sitt hjärta – men kanske vardagen någon annanstans.

I kollektionen ”Farmors lapptäcke” har Karolina hämtat inspiration från den lapptäcksteknik som hennes farmor Frida behärskade. Vackra tyger klippta i sexkantsformer syddes ihop till vackra blomformationer och nu har hon tagit traditionen vidare på sitt sätt – och sexkanterna har fått blomma ut i nya produkter.

I hennes kollektion ”nållåtta” hyllar Karolina Stockholm och Stockholmarna. Där låter hon Stockholmarnas ord för platser och färdsätt runt om i huvudstaden ta plats på bland annat handdukar, brickor, skärbrädor, skrivböcker och disktrasor.

Andra produkter är grafiska prints med mycket typografi. I hennes senaste kollektion RETROJUL har hon inspirerats mycket av gamla förpackningar från förr, där många retroälskare kommer känna igen sig...


Brickor

Det finns inga produkter som matchar ditt val.