Cecilia Lood

Formgivaren Cecilia Lood trivs allra bäst med att skapa mönster, särskilt för barn. Hennes mönster är gjorda med detaljrikedom, färg och glädje som ledord. Om ett barn finner något att fnissa åt eller fantisera om är målet uppnått.

Hej! Jag är en mönsterformgivare, verksam i Stockholm, med förkärlek för barnmönster.

Mönster är glädje! Att söka och finna en rytm i ett mönster är något av det mest tillfredsställande i mitt yrke, men ibland behöver man också bryta rytmen för att göra det intressant. Jag har i närmare 10 år skapat mönster och upplever det fortfarande lika fantastiskt. Det som driver är en strävan efter att ständigt vilja utvecklas samt en ständigt närvarande kreativitet. Detaljrikedom, färg och glädje är ledord och det mest glädjande är barnmönster. Om ett litet busfrö hittar något att fnissa, fantisera om eller peka på i mina barnmönster, då har jag lyckats!

Jag är utbildad vid Textilhögskolan i Borås och dessförinnan Nyckelviksskolan i Stockholm. Tidigare yrkeserfarenhet omfattar Designstudio Söder & Lood, Hemtex ABs designavdelning och textilagenturen C. Jahn AB.

Cecilia Lood