Velvet Porcelain by Camilla Brøyn

Camilla Brøyn är keramiker och jobbar enbart i porslin. "Jag fastnade för porslinsleran redan under utbildningen på KhiO i Oslo, och HDK i Göteborg, och kan verkligen inte släppa den! Dess underbara genomskinlighet och sammetslena yta är svår att inte låta sig förföras av." Allt jag producerar i porslin är handgjord i min ateljé i Göteborg. Alla smyckesdelar som inte är porslin är gjord i 925 silver och allergitestat. Camilla kommer ursprungligen från Norge, men har bott i Sverige sen 2004.

"Man måste lyssna på leran" Ett citat som fastnade i mig någon gång under HDK-tiden. Jag tyckte det lät oerhört roligt och mycket sjuttiotal, men faktum är att det är precis vad jag gör när jag jobbar med porslinet. Lera är ett organisk material som kräver sitt tålamod. Många som känner mig skulle dessutom kalla mig allt annat än tålmodig, men fakta är att jag aldrig är så tålmodig som jag är just med leran :) Fint, eller hur?

Camilla Brøyn är keramiker och jobbar enbart i porslin.

"Jag fastnade för porslinsleran redan under utbildningen på KhiO i Oslo, och HDK i Göteborg, och kan verkligen inte släppa den! Dess underbara genomskinlighet och sammetslena yta är svår att inte låta sig förföras av."

Allt jag producerar i porslin är handgjord i min ateljé i Göteborg. Alla smyckesdelar som inte är porslin är gjord i 925 silver och allergitestat.

Camilla kommer ursprungligen från Norge, men har bott i Sverige sen 2004.

Velvet Porcelain