Jul by Brusewitz Design

Designduon Brusewitz Design består av de stockholmsbaserade systrarna Thyra och Ebba Brusewitz. Duon kombinerar det textila arvet med moderna och samtida produkter. Brusewitz Design formger och skapar inredningsdetaljer och smycken av hög kvalitet. Kollektionerna andas både humor och textil nostalgi.

Brusewitz Design brinner för det textila hantverket. Vi arbetar på olika sätt med att lyfta fram och höja värdet på de textilier som tillverkats av kvinnohänder i generationer.

Vi som står bakom designduon Brusewitz Design är storasyster Thyra och lillasyster Ebba. Vi är kreatörer och formgivare med gedigen utbildning och lång erfarenhet inom textildesign och konsthantverk.

Vi bor båda i Stockholm men under uppväxtåren bodde vi i Skåne, Småland och Östergötland. Sommarloven har vi alltid tillbringat på Öland och dit återvänder vi fortfarande så ofta vi bara kan.

Vi lanserade vår första inredningskollektion 2011 och sedan dess har vi både utökat sortimentet och etablerat oss som formgivare.

Vi designar och skapar handgjorda inredningsdetaljer och smycken av hög kvalitet. I vår design tar vi tillvara på och inspireras av vackra ting som bär på en historia. Vi använder olika textila tekniker och låter detaljerna i tillverkningsprocessen ta tid. De textila formerna har en hög igenkänningsfaktor. Uttrycket blir en spännande blandning av lite humor och mycket nostalgi.

Sedan generationer tillbaka har kvinnorna i vår egen släkt ägnat sig åt textilier och handarbete. Nu finns ingen av våra textila hjältinnor i livet, men vi förvaltar deras kunskaper och för det textila arvet vidare.

Jul

Det finns inga produkter som matchar ditt val.