The Stone Animal Collection by Angelica Sollander

Angelica Sollander är verksam som illustratör och papperskonstnär i hennes hemstad Göteborg. Djur är hennes val av motiv och hon väljer att framhäva varje individ i ett minimalistiskt och nordiskt uttryck. Varje akvarell är målad i hennes ateljé i Majorna och sedan digitalt tryckt på stadigt konst-papper av högsta kvalitet. Trycket du får hem i brevlådan är inslaget i fint silkespapper och signerad för hand.

Vad roligt att du kikar in. Hej!

Jag är verksam som illustratör och papperskonstnär i min hemstad Göteborg och heter Angelica Sollander, precis som mitt företag. Min bildvärld kryllar av djur och de är dem som kommer fram på pappret i mitt skapande. Jag inspireras av den nordiska enkelheten och de unika egenskaper som olika material bär på. Alla mina verk har en liten en liten historia i bagaget även om den inte alltid är så uppenbar, och var och en av mina motiv ligger mig varmt och nära hjärtat.

Alla akvareller är målade för hand med ett stort fokus på varje liten detalj i motivet, de är uppbyggda av flera lager pigment och vatten som skapar ett vackert djup i varje bild. När de är klara trycks motiven digitalt på stadigt konstpaper av hög kvalitet och en varm naturton, på ett lokalt tryckeri i Göteborg och signeras för hand innan de skickas iväg till sina nya hem.

Nyfiken på att se mer och vad som är på gång? Ta en titt och följ min resa på Instagram: @asollander

Tack för ditt besök och välkommen att titta in igen!

The Stone Animal Collection