Acorn Design

Nina Bäckström är grafisk formgivare. I sin ateljé på Bondegatan på Söder i Stockholm designar hon pappersprodukter och inredningsdetaljer med retrokänsla. Hon har ett stort miljöengagemang, och alla produkter tillverkas/trycks därför i Sverige av miljömärkt material och i samarbete med noga utvalda leverantörer.

Jag heter Nina Bäckström och är grafisk formgivare och art director. Från mitt lilla kontor på Bondegatan på Söder i Stockholm designar jag pappersprodukter och inredningsdetaljer med retrokänsla.

Alla mina produkter är tillverkade/tryckta i Sverige med miljön i åtanke. Pappersprodukterna är tryckta på papper märkt med EU Eco-label på ett Svanenmärkt tryckeri. Kartongerna är tillverkade för hand av den lilla anrika Norrmalms Kartongfabrik i Stockholm. Kartongen som används är gjord av återvunnet papper från Sverige. Brickor, skärbrädor och glasunderlägg är tillverkade för hand av Formpress på Öland. Formpress använder sig av naturmaterial som är FSC-märkt. Produkterna är testade genom Food Contact Test. Tygkassen är min enda produkt som är tillverkad utanför Sverige. Den är tillverkade av miljöcertifierad bomull och är märkt med Fairtrade. Tryckeriet är svenskt och miljödiplomerat vilket innebär att färgerna är miljömärkta.

Alla paket skickas med Postnord med ett spårbart id-nummer. Du får en avisering via mail eller sms när ditt paket finns att hämta på närmaste utlämingsplats för Postnord-paket.

Acorn Design