Pingo Pots

En ny värld av krukor, gjorda i Sverige, med massor av kärlek till design och hantverk. Vi arbetar fram mönstren tillsammans med spännande, oftast unga, formgivare och starka personligheter. Krukorna tillverkas helt och hållet i Sverige

I en morfindimma på avdelning 34 på SÖS föddes idén till Pingo Pots. Det var en orättvist vacker och solig dag utanför. Jag låg i ett gipspaket efter ett fall från en stege några dagar tidigare. Nu funderade jag, i brist på högre intellektuell förmåga, på krukor. Vita krukor, bruna krukor, grå krukor. De var ju så galet tråkiga allihop. Varför gjordes det inga glada krukor!?

Jag grundade Pingo Pots.

Jag ville ha en kruka som sticker ut, där själva krukan och inte växten i den får stå i centrum. Att den skulle vara svensktillverkad och hantverksmässigt gjord var en grundförutsättning.
Jag arbetar fram mönstren tillsammans med spännande, oftast unga, formgivare och starka personligheter. De gör mig oerhört glad att kunna ge dem en möjlighet att synas och få uppdrag och det är en viktig del i Pingo Pots verksamhet.

Pingo Pots

Det finns inga produkter som matchar ditt val.